Opnieuw veel afzeggingen van tennissers

Het World Tennis Tournament in Rotterdam heeft weer te maken gekregen met afzeggers. De Kroaat Mario Ancic, de Engelsman Tim Henman, de Fransman Sebastién Grosjean en de Zweed Joachim Johansson zijn volgende week niet in Ahoy actief.

Publiekstrekker Lleyton Hewitt, die gisteren geblesseerd opgaf in Marseille, had zich vanmorgen nog niet teruggetrokken.

Toernooi-directeur Richard Krajicek wees gisteren meteen vervangers aan. De Duitser Philipp Kohlschreiber, de Serviër Janko Tipsarevic, de Italiaan Daniele Bracciali en de Belg Christophe Rochus vullen de opgevallen plaatsen in van het toernooi dat maandag begint. De vier spelers stonden als ‘reserves’ op de lijst van tennissers die zich voor de 34ste editie van het toernooi hadden ingeschreven.

Een aantal weken geleden liet Raemon Sluiter al aan Krajicek weten dat hij geen gebruik kon maken van de wildcard, die hem in het vooruitzicht was gesteld. De beste Nederlandse tennisser ondervindt te veel last van een buikblessure. Krajicek besloot daarna een van de ‘uitnodigingen’ te verstrekken aan talent Robin Haase.

Krajicek kon dit jaar een veel minder sterk deelnemersveld presenteren dan vorig jaar. In 2006 stonden wereldtoppers als Roger Federer en Rafael Nadal in het hoofdschema. Maar toen was van het sterkste deelnemersveld van het World Tennis Tournament ooit in een tijdsbestek van een paar dagen niets meer over. Maar liefst dertien profs – inclusief toppers als Federer, Nadal, Ivan Ljubicic en Marat Safin – lieten weten niet te komen. Krajicek hield honderdduizenden euro’s aan startgeld over, maar wist voor dit jaar niet nog eens de nummers één en twee van de wereld vast te leggen.

De eerste twee jaar had Krajicek als toernooi-directeur met winnaars Hewitt en Federer veel succes. De laatste twee jaar is de oud-Wimbledonkampioen minder fortuinlijk. Toch houdt hij de moed erin. „Ondanks de afzeggingen zijn we verheugd met drie spelers uit de top 10: Nikolai Davidenko, Tommy Robredo, Ivan Ljubicic.”