Onhandig

Scharnieren met de X830
Scharnieren met de X830

Samsung mag dan op de 3GSM-beurs een Award gewonnen hebben met de D900 telefoon, dat wil nog niet zeggen dat alle modellen van dat merk in de prijzen vallen. Hoewel: bij deze is de Samsung X830 tot onhandigste gsm van dit moment uitgeroepen. Om dit scharnierende, vierkante toestel – het heeft iets weg van een sjiek pakje kauwgum – compact te houden, zitten er maar twee numerieke toetsen naast elkaar. Dat is lastig, als je weet dat de rest van wereld nummers kiest en sms’jes verstuurt met 1-2-3, 4-5-6 en 7-8-9 naast elkaar. Bij de X830 zit de aansluiting voor een koptelefoon aan de zijkant. Dat maakt het apparaat onnodig veel breder. En de fotolens zit precies op de plek waar je het toestel vasthoudt. Er is waarschijnlijk maandenlang gesleuteld aan het ontwerp om nét die plek te vinden waar je vingers gegarandeerd in de weg zitten.

Marc Hijink

Meer telefoontests op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink