nrc.nl/blogs

nrc.nl/blogs Sneeuw. Eindelijk sneeuwt het weer een keer in New York, schrijft correspondent Freek Staps op zijn weblog. „Allerhande klein leed komt bovendrijven. De ene groep heeft het moeilijk omdat de auto na de sneeuwstorm nog steeds verplaatst moet worden om vuilniswagens ruim baan te geven, anderen kunnen er weer niet over uit dat er nauwelijks sneeuwschuivers waren.” Bewoners werden de vorige keer dat het sneeuwde uitgebreid gewaarschuwd: „De 24-uurs-‘nieuws’zenders (als je Paris & Britney, weer & verkeer als nieuws beschouwt) bleven ons onwetende New Yorkers toen ongevraagde adviezen verstrekken: zorg dat je voldoende eten in huis hebt, kleed je warm aan en blijf zo mogelijk binnen.” www.nrc.nl/newyork Staps, Freek

Sneeuw. Eindelijk sneeuwt het weer een keer in New York, schrijft correspondent Freek Staps op zijn weblog. „Allerhande klein leed komt bovendrijven. De ene groep heeft het moeilijk omdat de auto na de sneeuwstorm nog steeds verplaatst moet worden om vuilniswagens ruim baan te geven, anderen kunnen er weer niet over uit dat er nauwelijks sneeuwschuivers waren.” Bewoners werden de vorige keer dat het sneeuwde uitgebreid gewaarschuwd: „De 24-uurs-‘nieuws’zenders (als je Paris & Britney, weer & verkeer als nieuws beschouwt) bleven ons onwetende New Yorkers toen ongevraagde adviezen verstrekken: zorg dat je voldoende eten in huis hebt, kleed je warm aan en blijf zo mogelijk binnen.”

www.nrc.nl/newyork

Onhandig.Redacteur Marc Hijink blogt over een nieuwe Samsung-telefoon. „Samsung mag dan een award gewonnen hebben met de D900 telefoon, dat wil nog niet zeggen dat alle modellen van dat merk in de prijzen vallen. Hoewel: bij deze is de Samsung X830 tot onhandigste gsm van dit moment uitgeroepen. Om dit scharnierende toestel compact te houden, zitten er maar twee numerieke toetsen naast elkaar. Dat is lastig, als je weet dat de rest van wereld nummers kiest en sms’jes verstuurt met 1-2-3, 4-5-6 en 7-8-9 naast elkaar. Bij de X830 zit de aansluiting voor een koptelefoon aan de zijkant. Dat maakt het apparaat onnodig veel breder. En de fotolens zit precies op de plek waar je het toestel vasthoudt. Er is waarschijnlijk maandenlang gesleuteld aan het ontwerp om nét die plek te vinden waar je vingers gegarandeerd in de weg zitten.”

www.nrc.nl/hebben