Noord-Holland betaalt Chipshol

Projectontwikkelaar Chipshol heeft gisteravond een schikking getroffen met de provincie Noord-Holland in een al jaren durend conflict over de ontwikkeling van een bedrijventerrein bij Schiphol. De provincie was door Chipshol mede aansprakelijk gesteld voor een ongegrond opgelegd bouwverbod op het zogeheten Groenenbergterrein.

De provincie gaat nu een schadevergoeding betalen van zeker enkele miljoenen euro, aldus betrokkenen bij de onderhandelingen. Ook heeft Noord-Holland medewerking toegezegd aan drie grote projecten van Chipshol rond de luchthaven. Het bedrijf zal zijn juridische procedures tegen de provincie staken.

Vorige maand bereikte Chipshol een soortgelijk akkoord met de gemeente Haarlemmermeer. De projectontwikkelaar heeft nog voor bijna 200 miljoen euro aan schadeclaims uitstaan tegen onder meer het bedrijf Schiphol en het ministerie van VROM. (NRC)