Moszkowicz verliest geding

Advocaat Bram Moszkowicz heeft het kort geding dat hij tegen Jort Kelder, hoofdredacteur van het zakenblad Quote, had aangespannen op alle punten verloren. Volgens de rechter heeft Kelder geen onrechtmatige uitlatingen jegens Moszkowicz gedaan.

Kelder noemde de advocaat en zijn cliënt Willem Holleeder in het radioprogramma Stand.nl onder meer „maffiamaatjes” en verweet de advocaat belangenverstrengeling. Moszkowicz was de advocaat van vastgoedmagnaat Willem Endstra. Momenteel verdedigt hij Holleeder in een omvangrijke strafzaak, die onder meer draait om de afpersing van de in mei 2004 doodgeschoten Endstra. Kelder vindt dat niet kunnen.

Moszkowicz wilde met het kort geding bewerkstelligen dat Kelder zijn „hetze” staakt. Volgens de rechter is Moszkowicz een bekende Nederlander, die beter tegen publieke kritiek moet kunnen dan een niet bekende persoon. (ANP)