Koning schiet dronken kermisbeer

Koning schiet dronken kermisbeer Koning Juan Carlos van Spanje heeft op een jachtpartij een tamme kermisbeer geschoten. Dat gebeurde vorig jaar, maar berenbeschermers maken er zich nu steeds bozer om. De koning jaagt graag op beren, vindt dat dat hoort bij machtige staatshoofden. Bij een jachtpartij in Rusland wilden de organisatoren zeker weten dat de koning trots kon zijn. Op een kermis in de buurt werkte de goedmoedige beer Mitrofan. Die deed daar al jaren kunstjes voor het publiek. De Russen voerden de beer dronken met een mengsel van honing en wodka - en daarna lieten ze Mitrofan los in een bosje. Zo’n tamme, wazige beer schieten is natuurlijk niet heel sportief. Maar destijds was Juan Carlos wel tevreden. Nogal knap had hij de beer met één schot gedood. Berenbeschermers willen nu dat zoiets nooit meer gebeurt. Dat wordt nog moeilijk … want valse, beleefd geregelde jachtpartijen zijn er al zolang er stoere staatshoofden zijn. (foto AFP) This Kamchatka brown bear called Mikhailo Potapovich lies awake on a trunk since he cannot go into hibernation in the Moscow's Zoo, 13 December 2006. Russia's capital, renowned for its trademark frosty winters, started the calendar winter with the warmest day recorded in December, the state weather monitoring unit said. AFP PHOTO / DENIS SINYAKOV
Koning schiet dronken kermisbeer Koning Juan Carlos van Spanje heeft op een jachtpartij een tamme kermisbeer geschoten. Dat gebeurde vorig jaar, maar berenbeschermers maken er zich nu steeds bozer om. De koning jaagt graag op beren, vindt dat dat hoort bij machtige staatshoofden. Bij een jachtpartij in Rusland wilden de organisatoren zeker weten dat de koning trots kon zijn. Op een kermis in de buurt werkte de goedmoedige beer Mitrofan. Die deed daar al jaren kunstjes voor het publiek. De Russen voerden de beer dronken met een mengsel van honing en wodka - en daarna lieten ze Mitrofan los in een bosje. Zo’n tamme, wazige beer schieten is natuurlijk niet heel sportief. Maar destijds was Juan Carlos wel tevreden. Nogal knap had hij de beer met één schot gedood. Berenbeschermers willen nu dat zoiets nooit meer gebeurt. Dat wordt nog moeilijk … want valse, beleefd geregelde jachtpartijen zijn er al zolang er stoere staatshoofden zijn. (foto AFP) This Kamchatka brown bear called Mikhailo Potapovich lies awake on a trunk since he cannot go into hibernation in the Moscow's Zoo, 13 December 2006. Russia's capital, renowned for its trademark frosty winters, started the calendar winter with the warmest day recorded in December, the state weather monitoring unit said. AFP PHOTO / DENIS SINYAKOV AFP

Koning Juan Carlos van Spanje heeft op een jachtpartij een tamme kermisbeer geschoten. Dat gebeurde vorig jaar, maar berenbeschermers maken er zich nu steeds bozer om. De koning jaagt graag op beren, vindt dat dat hoort bij machtige staatshoofden. Bij een jachtpartij in Rusland wilden de organisatoren zeker weten dat de koning trots kon zijn. Op een kermis in de buurt werkte de goedmoedige beer Mitrofan. Die deed daar al jaren kunstjes voor het publiek. De Russen voerden de beer dronken met een mengsel van honing en wodka - en daarna lieten ze Mitrofan los in een bosje.

Zo’n tamme, wazige beer schieten is natuurlijk niet heel sportief. Maar destijds was Juan Carlos wel tevreden. Nogal knap had hij de beer met één schot gedood.

Berenbeschermers willen nu dat zoiets nooit meer gebeurt. Dat wordt nog moeilijk … want valse, beleefd geregelde jachtpartijen zijn er al zolang er stoere staatshoofden zijn. (foto AFP)