Internet Voorkeur

Quotenet. Enig triomfalisme kan Jort Kelder niet worden ontzegd, nu de rechter oordeelde dat zijn uitspraken over de advocaat van W. Holleeder, mr. B. Moszkowicz, niet onrechtmatig zijn. Op Quotenet.nl staat de hoofdredacteur juichend afgebeeld. „Dat hadden we wel verwacht, maar het blijft altijd spannend, zo’n rechterlijk vonnis”, aldus Kelder op de website van het blad. „Hoe onredelijk waren immers mijn pittige kwalificaties als ‘maffiamaatje’ en ‘beroepsleugenaar’? Zelden heb ik mij zo genuanceerd uitgelaten, hoorde ik mijzelf een uur geleden nog klagen.” Het zakenblad brengt uitbundig de nieuwe informatie over Moszkowicz, nadat de website, hangende de procedure van de advocaat tegen de hoofdredacteur, op zwart ging. „Mij werd duidelijk dat ook de rechterlijke macht het afglijden van de advocatuur meer dan zat is”, aldus Kelder. „Laat de Raad van Discipline van de Orde van Advocaten z’n werk doen, want de vuistdikke klacht van de erven-Endstra is daar deze week op het bureau gevallen. (…) Bronnen bevestigen mij dat er inmiddels verschillende zwaar belastende getuigenissen zijn die de dubbelrol van Moszkowicz bevestigen.” Op de website staat het volledige vonnis van rechter mr. M. Poelmann, er is een dossier over ‘Brams dubbelspel’ en een video-terugblik op het kort geding.

Zie: www.quotenet.nl