in de marge

De ergonomische MoGo muis

De producent van Lifehammer, Life Safety Products uit Zoetermeer, brengt een nieuw veiligheidsproduct op de markt: de SOS-Lite. De SOS-Lite (30 euro) is een felle flitslamp die op de binnenkant van de achterruit van een auto wordt geplakt. Bij een botsing wordt de lamp geactiveerd, net zoals bij een airbag. Het felle, oranje flitslicht dat tot op 600 meter zichtbaar is, waarschuwt achteropkomend verkeer. De SOS-Lite blijft onder water twee uur schijnen. Bij Halfords en de betere autospeciaalzaak.

Ruud van Marion

De ingebouwde ‘muis’ van een laptop werkt niet optimaal. Ook is het onhandig om onderweg een aparte muis mee te slepen. Het Amerikaanse bedrijf Newton Peripherals heeft de oplossing: de MoGo. Deze computermuis heeft ongeveer de afmetingen van een visitekaartje en is slechts 4,5 millimeter dik. Voor gebruik duwt de MoGo zichzelf met een uitklappend voetstuk aan de achterkant omhoog. De platte muis komt daardoor schuin te staan en ligt zo ergonomisch wat beter in de hand. Voorop zijn twee uitsparingen aangebracht voor de vingers.

De MoGo werkt draadloos via Bluetooth-communicatietechnologie en heeft geen aparte batterijen. Opladen gaat simpelweg door de muis na gebruik in de kaartlezer van de laptop te stoppen. In minder dan een uur is de MoGo weer klaar voor gebruik en kan bovendien niet kwijt of beschadigd raken.

Paul Schilperoord

www.newtonperipherals.com

    • Ruud van Marion
    • Paul Schilperoord