IJsdansen RTL naar woensdag om zelfde thema SBS te mijden

Rotterdam. RTL verhuist het programma Dancing on Ice van de vrijdag- naar de woensdagavond. Het programma, waarbij bekende Nederlanders kunstschaatsen, wordt vanaf 21 februari op woensdag uitgezonden. Volgens een RTL-woordvoerder krijgt het programma op het nieuwe tijdstip hopelijk ”de aandacht die het verdient”. RTL en SBS zenden sinds half januari op hetzelfde tijdstip ijsdansprogramma`s uit. Het SBS-programma Sterren dansen op het ijs trekt vanaf het begin 1,2 miljoen kijkers, terwijl RTL het aantal kijkers zag dalen van een miljoen naar nog geen 600.000. Niet alleen de concurrentie met SBS heeft een rol gespeeld bij de overweging om het programma te verplaatsen, zegt een RTL-woordvoerder. SBS is blij met de verhuizing van Dancing on Ice. ”Het is goed dat de kijkers nu niet meer hoeven te kiezen tussen de twee programma”, aldus een woordvoerder. Hij benadrukt dat RTL er destijds zelf voor gekozen heeft Dancing on Ice op hetzelfde tijdstip als Sterren dansen op het ijs uit te zenden. ”Maar als je in een strijd verwikkeld raakt, is het natuurlijk leuk om die te winnen.”