Hoofdverdachte ‘Madrid’ ontkent

Hoofdverdachte ‘Madrid’ ontkent Madrid, 16 febr. Rabei Osman el Sayed, een van de hoofdverdachten in het proces rond de Madrileense treinaanslagen van 11 maart 2004, heeft alsnog een verklaring afgelegd. Eerder had hij geweigerd vragen van de rechter te beantwoorden. Hij veroordeelde onvoorwaardelijk de terreuraanslagen door moslimextremisten in Madrid, in de VS en in Londen. Osman el Sayed hoort volgens de Spaanse justitie tot de drie mannen die de aanslag bedachten; dat zou hij zelf in afgeluisterde gesprekken hebben gezegd. Hij ontkent nu elke betrokkenheid. Foto Reuters Rabei Osmar Sayed Ahmed (R) and other 17 suspects sit inside a special cell at an annexe of the High Court in Madrid February 15, 2007. One of Europe's biggest terrorism trials begins on Thursday when a Spanish court starts hearings into the 2004 Madrid train bombings, which killed 191 people. Spain has raised its terror alert to medium from low as the trial begins just weeks before the third anniversary of the March 11 bombs, the deadliest al Qaeda-related attack in Europe. REUTERS/Juanjo Martín/Pool (SPAIN) REUTERS