Egyptische politie pakt opnieuw moslimbroeders op

Kairo, 16 febr. De Egyptische politie heeft gisteren opnieuw tachtig aanhangers van de fundamentalistische Moslimbroederschap gearresteerd. Volgens regeringsbronnen zijn de mannen opgepakt op beschuldiging van lidmaatschap van een verboden organisatie. De Moslimbroederschap is officieel verboden, maar wordt doorgaans gedoogd en is met 20 procent van de parlementszetels Egyptes sterkste oppositiebeweging. De laatste tijd zijn talrijke moslimbroeders opgepakt, inclusief leiders. De regering besloot vorige week veertig van hen te laten berechten door militaire rechtbanken, waarvan de vonnissen niet in hoger beroep aan te vechten zijn. In december stelde president Mubarak voor om het de facto verbod van religieuze partijen in de grondwet te verankeren. Volgens de oppositie is dit bedoeld om de Moslimbroederschap uit de politiek te verbannen.