Chinees Nieuwjaar leidt tot reispiek

Chinees Nieuwjaar leidt tot reispiek Peking, 16 febr. Duizenden Chinese treinreizigers staan in de rij voor het loket op een treinstation in Peking. Naar de grote steden verhuisde Chinezen reizen dit weekend massaal terug naar hun geboorteplaatsen op het platteland om zondag het Chinese nieuwjaarsfeest te vieren. Vervoersmaatschappijen verwachten ongeveer 2,17 miljard reizen te boeken met vliegtuigen, treinen, auto’s en bussen – de grootste jaarlijkse reispiek ter wereld. Op veel plaatsen zijn tickets vaak al maanden van tevoren uitverkocht. Foto AFP Thousands of Chinese travellers rush to buy their train tickets at the railway station in Beijing 16 February 2007. The Lunar New Year travel rush -- the world's largest annual mass migration -- hits its feverish peak, straining the country's transport system to breaking point and turning bus and train stations into open-air ticket-scalping bazaars, as Chinese are expected to take a record 2.17 billion passenger trips on planes, trains, cars and buses for the holiday, which falls on February 18 this year and is by far the most important on the Chinese calendar. AFP PHOTO
Chinees Nieuwjaar leidt tot reispiek Peking, 16 febr. Duizenden Chinese treinreizigers staan in de rij voor het loket op een treinstation in Peking. Naar de grote steden verhuisde Chinezen reizen dit weekend massaal terug naar hun geboorteplaatsen op het platteland om zondag het Chinese nieuwjaarsfeest te vieren. Vervoersmaatschappijen verwachten ongeveer 2,17 miljard reizen te boeken met vliegtuigen, treinen, auto’s en bussen – de grootste jaarlijkse reispiek ter wereld. Op veel plaatsen zijn tickets vaak al maanden van tevoren uitverkocht. Foto AFP Thousands of Chinese travellers rush to buy their train tickets at the railway station in Beijing 16 February 2007. The Lunar New Year travel rush -- the world's largest annual mass migration -- hits its feverish peak, straining the country's transport system to breaking point and turning bus and train stations into open-air ticket-scalping bazaars, as Chinese are expected to take a record 2.17 billion passenger trips on planes, trains, cars and buses for the holiday, which falls on February 18 this year and is by far the most important on the Chinese calendar. AFP PHOTO AFP