Volleybalsters Martinus door in Champions League

ISTANBUL. De volleybalsters van Martinus hebben de tweede ronde bereikt van de play-offs in de Champions League. De ploeg van bondscoach Avital Selinger kon zich gisteren in Istanbul een 3-1 nederlaag veroorloven tegen Eczacibasi, na een 3-0 thuiszege vorige week in Amstelveen. Door de sterke start en een snelle setwinst tegen de Turkse opponent, vooraf gevreesd door de heksenketel in de eigen sporthal, viel de druk weg bij Martinus. Selinger besloot daarna zijn basisteam een voor een te vervangen en iedereen speeltijd te gunnen. De Oranje-reserves boden in de drie volgende sets zeer behoorlijk tegenstand maar een tweede zege van de landskampioen zat er niet in: 25-20, 20-25, 22-25 en 24-26. De partij duurde ruim anderhalf uur. De laatste tegenstander op weg naar de Final Four in Zwitserland is Las Palmas of Dinamo Moskou.