Volleybalploeg kan niet meedoen aan European League

Vinkeveen, 15 febr. Het Nederlands mannenvolleybalteam kan komende zomer niet meedoen aan de European League. De volleybalbond (NeVoBo) voldoet niet aan de eis van de Europese volleybalfederatie (CEV) om een zendgemachtigde te vinden om de thuisduels live op televisie uit te zenden. Studio Sport (NOS) wil niet verder gaan dan het verzorgen van samenvattingen, maar dat accepteert de CEV niet. Nederland was vorig jaar nog winnaar van de European League. In vergelijking met vorig seizoen zijn de eisen aangescherpt en de competitieopzet veranderd. Er wordt niet meer per land in een weekeinde met alle ploegen in toernooivorm gespeeld, maar er komen afzonderlijke thuis- en uitwedstrijden. Na aandringen van technisch directeur Joop Alberda heeft de NeVoBo 72 uur uitstel gekregen om een oplossing te vinden. De abonneezender Sport 1 en de commerciële zender SBS6 hebben interesse.