Van Hoof: grenzen kunnen voor Polen op 1 maart open

Den Haag, 15 FEBR. - Nederland kan op 1 maart de grenzen volledig openen voor werknemers uit Polen en andere Oost-Europese landen. Dat heeft staatssecretaris Henk van Hoof (VVD, Sociale Zaken) gisteren gezegd. Hij hoopt hiermee tekorten op de arbeidsmarkt te verminderen. Volgens Van Hoof staat zijn departement klaar om maatregelen te treffen die garanderen dat werknemers uit deze landen niet veel minder gaan verdienen dan hun Nederlandse collega`s. Met deze maatregelen wil hij oneerlijke concurrentie tegengaan. Van Hoof benadrukt dat het aan de Tweede Kamer is om te beslissen of de grenzen ook echt volledig open kunnen. On der andere CDA, PvdA en SP hebben zich altijd verzet tegen de voorstellen van Van Hoof. Op dit moment mogen Polen en andere Oost-Europeanen uit de nieuwe lidstaten van de Europese Unie alleen in sommige vrijgestelde sectoren vrij aan het werk.