TONEEL

TONEEL ¡ñ Blackbird Het Nationale Toneel speelt Blackbird (¡®merel¡¯) van de Schotse schrijver David Harrower. Na vijftien jaar zien een man en een vrouw elkaar weer. Zij was toen een kind, hij een man. Nu wil ze weten hoe hij over toen denkt. Twee versies van het verleden botsen. Blackbird ging twee jaar geleden in premi¨¨re in de regie van Peter Stein.Hier regisseert Maaike van Langen.Derek de Lint en Heike Wisse.Premi¨¨re 17 febr. Theater a/d Haven, Scheveningen. Tournee t/m 8 april. Inl. 0900-3456789 of www.nationaletoneel.nl. Foto Leo van Velzen, NRC Handelsblad Den Haag, 10-02-07. Beeld uit de repetitiedoorloop van "Blackbird" van David Harrower, regie Maaike van Langen met Heike Wisse en Derek de Lint. premiere 17/02/07. Foto Leo van Velzen. Velzen, Leo van

● Blackbird Het Nationale Toneel speelt Blackbird (‘merel’) van de Schotse schrijver David Harrower. Na vijftien jaar zien een man en een vrouw elkaar weer. Zij was toen een kind, hij een man. Nu wil ze weten hoe hij over toen denkt. Twee versies van het verleden botsen. Blackbird ging twee jaar geleden in première in de regie van Peter Stein.Hier regisseert Maaike van Langen.Derek de Lint en Heike Wisse.Première 17 febr. Theater a/d Haven, Scheveningen. Tournee t/m 8 april. Inl. 0900-3456789 of www.nationaletoneel.nl.