Televisie Voorkeur

In Die Story Das Super-Konto gaat het over wat er gebeurt met de jaarlijks 22 miljard euro die door de lidstaten worden bijgedragen aan de EU. Wie heeft toegang tot de rekeningen en wie strijkt de subsidies op? Het energiebedrijf RWE-Power dat o.a. machines voor de mijnbouw (foto) levert, ontvangt de meeste landbouwsubsidie in Noordrijn-Westfalen. ARD, 0.00-0.45u. Foto ARD ARD/WDR DAS SUPER-KONTO - "Der Griff nach den EU-Milliarden", Film von Michael Grytz und Klaus Martens, am Donnerstag (05.02.07) um 0:00 Uhr in der Reihe "die story" im Ersten. Rheinbraun, heute RWE-Power, bekommt die meisten Agrarsubventionen in NRW. © WDR/dpa, honorarfrei - Verwendung nur im Zusammenhang mit genannter WDR-Sendung und bei Nennung "Bild: WDR/dpa" (S3). WDR-Pressestelle/Fotoredaktion 0221 220 -2408 oder -4405 Fax -8471 mail fotoredaktion@wdr.de
In Die Story Das Super-Konto gaat het over wat er gebeurt met de jaarlijks 22 miljard euro die door de lidstaten worden bijgedragen aan de EU. Wie heeft toegang tot de rekeningen en wie strijkt de subsidies op? Het energiebedrijf RWE-Power dat o.a. machines voor de mijnbouw (foto) levert, ontvangt de meeste landbouwsubsidie in Noordrijn-Westfalen. ARD, 0.00-0.45u. Foto ARD ARD/WDR DAS SUPER-KONTO - "Der Griff nach den EU-Milliarden", Film von Michael Grytz und Klaus Martens, am Donnerstag (05.02.07) um 0:00 Uhr in der Reihe "die story" im Ersten. Rheinbraun, heute RWE-Power, bekommt die meisten Agrarsubventionen in NRW. © WDR/dpa, honorarfrei - Verwendung nur im Zusammenhang mit genannter WDR-Sendung und bei Nennung "Bild: WDR/dpa" (S3). WDR-Pressestelle/Fotoredaktion 0221 220 -2408 oder -4405 Fax -8471 mail fotoredaktion@wdr.de WDR/dpa

actualiteiten

Netwerk. Oorlogsverslaggever Arnold Karskens vertelt over wat je te zien krijgt als je zonder begeleiding van het ministerie van Defensie door de Afghaanse provincie Uruzgan reist. Hij ging er voor Netwerk en de Nieuwe Revu heen om te onderzoeken hoe de Nederlanders het doen in de ogen van de Afghanen. De Nederlandse troepen zijn daar nu een half jaar bezig. Vrijwel alle Nederlandse journalisten reizen ‘embedded’ met de Nederlandse troepen mee. Ned.2, 20.25-20.50u.

Koppen. Onder meer aandacht voor de 87-jarige oud-vakbondsman Roger Verdonck uit Gent die uit het leven wil stappen maar volgens de Belgische wetgeving geen euthanasie mag laten uitvoeren. Hoogstens kan hij een arts zoeken die hem hulp wil bieden bij zijn zelfdoding. Verder aandacht voor het geval in Oostenrijk waarbij drie meisjes zeven jaar in een kelder opgesloten hebben gezeten. België 1, 21.10-21.45u.

Nova. Reportage over de Amsterdamse recherche en het oprollen van een uitgebreide witwaspraktijk. Verder een portret van de nieuwe minister voor Onderwijs en hoogleraar moleculaire genetica Ronald Plasterk. Ned.2, 22.15-22.50u.

documentaire

Holland Doc: De stad en het verlangen. Reportage van Marjoleine Boonstra over New Orleans nadat de stad is getroffen door de orkaan Katrina. In het bijna surrealistische decor vertellen een drugsdealer, een 83-jarige timmerman, drie zusjes, een hulpverlener, een actrice, opgeschoten jochies, twee vrienden in een rolstoel en een componist over hun leven. Ned.2, 22.50-23.55u.

Operatie Barbarossa: Overmoed. Eerste aflevering van een vierluik over Operatie Barbarossa, de Duitse inval in de Sovjet-Unie tijdens WO II. Hitler was ervan overtuigd dat hij het Sovjet-leger in een paar maanden tijd vernietigd zou hebben. De Russische winter en de taaiheid van de Sovjets logenstraften dat. België 2 (Canvas), 23.00-23.40u.

Storyville: Diameter of the bomb. Over een zelfmoordaanslag die in 2002 plaatsvond in Jeruzalem. Interviews met slachtoffers, hun familieleden, vrienden van de dader en forensisch onderzoekers. BBC2, 0.20-1.40u.

praatprogramma

Max & Martine. Gast is voormalig tennisser Richard Krajicek. Het themagesprek gaat over ouderen voor wie huisdieren een grote rol in hun leven spelen. Ned.2, 17.35-18.25u.

De wereld draait door. Quote-hoofdredacteur Jort Kelder over zijn conflict met advocaat Bram Moszkowicz die zich volgens Kelder schuldig maakt aan belangenverstrengeling. Verder Barbara van Beukering over een avondvullend tv-programma voor de vrouw, en sportpresentator Tom Egbers over de grote Zuid-Afrikaanse voetballer Steve Mokone over wie de film De zwarte meteoor wordt uitgezonden. Ned.3, 19.30-20.10u.

Pauw & Witteman. Gesprek met Normaal-zanger Bennie Jolink over zijn solo-cd met ingetogen liedjes en het ouder worden. En met Opzij-hoofdredactrice Cisca Dresselhuys over haar bundel interviews met tientallen topmannen. Zij vertelt of ze iets heeft geleerd van al die mannen én legt het nieuwe kabinet langs de Feministische Meetlat. Ned.1, 23.00-23.55u.

informatief

Wildlife: Dagboek van een beer. Eerste aflevering van een vijfdelige Engelse natuurserie waarin drie experts in afgelegen gebieden in Noord-Amerika portretten hebben gemaakt van het dagelijkse leven van drie berenfamilies. Ook hun zoektocht naar eten voordat ze zich overgeven aan de winterslaap. De beren laten ook hun zachtaardige en kwetsbare kanten zien. Ned.2, 19.55-20.25u.

Megastructures: North Sea Wall. Om zich te wapenen tegen de stijgende zeespiegel, de onberekenbare Noordzee en de aanzwellende rivieren, bouwen Nederlanders drijvende huizen, wegen en steden. Zal de techniek hen kunnen beschermen tegen een nieuwe zondvloed? National Geographic, 20.00-21.00u.

Adoptie. Aflevering in een serie over adoptie. De afleveringen zijn opgebouwd rond het lief en leed van twee gezinnen. Twee ervan bereiden adoptie voor, de jongeren uit de andere families keren terug naar hun roots. België 1, 20.40-21.10u.

Rare streken: De comeback van de Aziatische leeuw. Begin 20ste eeuw leefden er nog maar zeven Aziatische leeuwen in de wouden van het Indiase Gir. Door verregaande beschermingsmaatregelen en de creatie van Gir National Park is het aantal tot ruim 300 gestegen. België 2 (Canvas), 20.50-21.45u.

The truth about food: How to be the best. Reportageserie over de invloed van voedsel op ons leven. Ex-wereldkampioen hordenlopen Colin Jackson verruilt z’n eigen dieet voor dat van een aantal martial arts-experts en kijkt wat het effect is. BBC2, 21.00-22.00u.