Televisie Film van de dag

Uit Big Fish. scene uit de film Big Fish (2003) FOTO: Columbia TRiStar Albert Finney
Uit Big Fish. scene uit de film Big Fish (2003) FOTO: Columbia TRiStar Albert Finney Columbia TRiStar

Big Fish. Deze bijzonder fraai vormgegeven film over de kracht van de fantasie gaat over een man die altijd sterke verhalen vertelt. Zelfs op de bruiloft van zijn zoon steelt hij er de show mee. Over zijn diensttijd vertelt hij bijvoorbeeld dat hij tijdens de Koreaanse oorlog aan een parachute boven vijandelijk gebied wordt gedropt en precies neerkomt achter de coulissen van een circusvoorstelling waarmee de communistische troepen worden vermaakt. Net als hij landt, zingt een Siamese tweeling een lied.Die tweeling helpt hem ontsnappen, vlucht mee, en begint een bloeiende carrière in Amerika. Zoonlief besluit zich bij de feiten te houden, wordt journalist en vertrekt naar Parijs. Als zijn vader op sterven ligt, vliegt hij terug naar huis en wil nu eindelijk wel eens de waarheid horen over het leven van zijn vader in plaats van kleurrijke sprookjes.

(Tim Burton, 2003, VS), RTL7, 20.30-22.30u., onderbroken door reclame.