Stuurmanskunst

Welke uitdagingen staan de nieuwe staatssecretaris voor Europese zaken te wachten?

Vijf meningen over en van Frans Timmermans.

Timmermans in 2005 tijdens een grondwetdebat. Foto Roger Cremers Nederland, Amsterdam, 12-05-2005 De Wiardi Beckman Stichting organiseert op 12 mei een twistgesprek tussen Ronald Plasterk en Frans Timmermans over de voors en tegens van de Europese Grondwet. Ronald Plasterk is columnist van de Volkskrant, gastspreker in het televisieprogramma Buitenhof en moleculair geneticus aan de Universiteit van Utrecht, Frans Timmermans is Tweede-Kamerlid voor de PvdA. Voorafgaand geeft Jan Rood (hoofd Onderzoek van Instituut Clingendael) een inleiding over de achtergrond en inhoud van de Europese Grondwet, die op 1 juni ter referendum wordt voorgelegd. Mark Kranenburg (correspondent voor NRC Handelsblad in Brussel) leidt de discussie. PHOTO AND COPYRIGHT ROGER CREMERS Cremers, Roger

„Heel terecht dat Timmermans op deze post is benoemd. Dat is hem wel toevertrouwd. Hij is natuurlijk de man die in de Europese Conventie de Grondwet mede heeft bedacht en nu moet hij die gaan uitkleden. Ik wens hem er veel succes bij. Daar is veel stuurmanskunst voor nodig. Maar dat is Frans Timmermans wel toevertrouwd. Hij moet natuurlijk wél recht doen aan de uitslag van het referendum in 2005 , want die Europese Grondwet was een provocatie. Tegelijkertijd willen de Nederlanders ook doorgaan met de Europese Unie.’’

J.H. ten Broeke, Europawoordvoerder VVD Tweede Kamer

    • J.H. ten Broeke