RTL verhuist ijsdansshow naar woensdagavond

Rotterdam, 15 febr. RTL verhuist het programma Dancing on Ice van de vrijdag- naar woensdagavond. Het programma, waarbij bekende Nederlanders kunstschaatsen, wordt vanaf 21 februari op woensdag uitgezonden. Dat heeft RTL gisteren bekendgemaakt. Volgens een RTL-woordvoerder krijgt het programma op het nieuwe tijdstip hopelijk ”de aandacht die het verdient”. RTL en SBS zenden sinds januari op hetzelfde tijdstip ijsdansprogramma`s uit. In de media werd daarom wel gesproken van een `ijsdansoorloog`. Het SBS-programma Sterren dansen op het ijs trekt vanaf het begin 1,2 miljoen kijkers, terwijl RTL het aantal kijkers zag dalen van een miljoen naar nog geen 600.000. Volgens een RTL-woordvoerder heeft niet alleen de concurrentie met SBS een rol gespeeld bij de overweging om het programma te verplaatsen.