Rockster Pete Doherty riskeert weer celstraf

Londen. Een rechter heeft rockster Pete Doherty afgelopen dinsdag een waarschuwing gegeven. Hij riskeert een gevangenisstraf als hij nogmaals zonder rijbewijs rijdt. Doherty (27) die aan de lopende band met justitie te maken heeft vanwege drugsproblemen, gaf toe dat hij zijn auto had bestuurd zonder verzekeringspapieren of zijn rijbewijs bij zich te hebben. De rocker werd in november 2006 gearresteerd door agenten die hem slingerend over de weg zagen rijden in zijn Jaguar, dichtbij zijn huis in Londen. ”Hij heeft z`n rijbewijs gehaald, maar het document nooit aangevraagd. Hij heeft dus geen officieel rijbewijs, nooit gehad, maar is wel bevoegd te mogen rijden”, zegt zijn advocaat Sean Curran. De rechter legde Doherty een boete op van 355 pond (533 euro), en verbood de Babyshambles-zanger een auto te besturen op de openbare weg tot april.