Radio Voorkeur

Desmet live. Criminoloog en hoogleraar rechtsvergelijking Cyrille Fijnaut vertelt over zijn boek De geschiedenis van de Nederlandse politie. Fijnaut, die zelf de politieacademie heeft doorlopen, deed onderzoek voor de commissie-Van Traa die opsporingsmethoden en georganiseerde misdaad onderzocht. Ook zat hij in de commissie-Van der Haak over de beveiliging van Pim Fortuyn. Frans Fontaine van het Tropenmuseum vertelt over de tentoonstelling Che, een commerciële revolutie. Radio 5, 18.02-19.50u.

De avonden. Heere Heeresma reageert op de uiteenlopende kritieken op zijn roman Kijk, een drenkeling komt voorbij. In het laatste uur een documentaire van radiomaker Fatos Vladi over de Albanese cultuur van huilen en klaagliederen zingen als eerbetoon aan de dode. Concertzender, 20.03-22.00u.

Hoe?Zo! Hoogleraar burgerlijk recht Carla Sieburgh van de Radboud Universiteit Nijmegen laat haar licht schijnen over de grondbeginselen van het recht die van land tot land verschillen. Zo is het ene systeem gebaseerd op vrije wil en het andere op vertrouwen. Radio 5, 21.03-22.00u.