Over oud-minister Ben Bot en de ‘windrichting’ Europa

Op nrc.nl/discussie wordt door lezers van nrc.next gediscussieerd over de vraag of het nieuwe kabinet een frisse wind door het land is. Enkele reacties staan hieronder weergegeven.

Waar is Ben Bot?

Het verbaast me zeer dat er bij de samenstelling van het kabinet niet naar kwaliteit wordt gekeken. Zo las ik in nrc.next van gisteren dat de ervaren oud-minister Ben Bot zelf graag wilde aanblijven als minister van Buitenlandse Zaken. Toch moet hij het veld ruimen voor de onervaren Maxime Verhagen. Van Bot hebben we kunnen zien dat hij een uitstekende diplomaat is die, voor zover dat te beoordelen is, serieus genomen wordt in het buitenland. Met Maxime Verhagen moet je maar afwachten wat je krijgt. Is hij alleen op die post gekomen als dank voor bewezen diensten? Dat lijkt me geen goede zaak voor Nederland.

Arno Laeven

Frisse of zwakke wind

Als dit kabinet een frisse wind is, dan is de ‘windrichting’ Europa erg zwak. Het is te hopen dat staatssecretaris Frans Timmermans (Europese Zaken, PvdA) zijn ambities kan waarmaken. Als niet, dan zou het een zwakke wind kunnen worden met veel motregen.

Adriaan Doesburg

Tussenstand stelling ‘Het kabinet is veelbelovend!’ op nrc.nl/discussie:

Eens: 49 procent (24 stemmen)

Oneens: 51 procent (25 stemmen)

Discussieer mee opwww.nrc.nl/discussie