Om naar uit te kijken

DANS

Sleeping Beauty Het Koninklijk Ballet van Vlaanderen komt naar Rotterdam met het grootse klassieke ballet Sleeping Beauty (Doornroosje) van Marius Petipa uit 1890, in de moderne bewerking uit 1987 van de Braziliaanse choreografe Marcia Haydée (Stuttgard Ballett). De muziek van Tsjaikovski wordt uitgevoerd door de Filharmonie onder leiding van Brett Morris.

23-25 febr. Nieuwe Luxor Rotterdam. Inl. 010-4843333 of www.luxortheater.nl.

KLASSIEKE MUZIEK

Nederlandse MuziekdagenDe Nederlandse Muziekdagen, voor de zestiende keer in het Utrechtse Vredenburg georganiseerd met het Muziekcentrum van de Omroep, vinden van 16 t/m 18 februari plaats met een gevarieerd programma: o.a. jonge componisten, Spinvis en het Metropole Orkest en de passiecantate Der Tod Jesu (1802) van de voormalige hofcomponist Christiaan Ernst Graaf. Veel is live of later op Radio 4.

Inl: www.nederlandsemuziekdagen.nl

POP

The FramesIn Ierland weten ze het al lang: The Frames uit Dublin zijn een betere live band dan U2. Frontman Glen Hansard speelde de roodharige gitarist in muziekfilm The Commitments en brengt zijn Ierse passie voor grootse en meeslepende muziek in de praktijk met The Frames, genoemd naar de onderdelen die zijn leven beheersten toen hij nog fietsenmaker was. Hun post punk powerpop bevat rock- en folkelementen. Het zesde Frames-album The Cost verscheen in september vorig jaar.

15 febr Melkweg, Amsterdam, 16 febr Effenaar, Eindhoven, 17 febr Paard van Troje, Den Haag.

LITERATUUR

John Miltonp 17 februari organiseert de Haagse Kunstkring een voorleesmarathon van Het paradijs verloren van de Engelse schrijver John Milton (1608-1674). Tussen 14u en 22u wordt het boek in een verkorte versie voorgelezen door professionele acteurs: Rein Edzard, Wim de Haas, Joop Keesmaat en Eva van Welzenis.

Peter Verstegen, die het epos enkele jaren geleden vertaalde, houdt een inleiding. De voorleessessie wordt onderbroken voor een theepauze en voor een maaltijd.

Haagse Kunstkring, Denneweg 64. Inl 070-3647585 & www.haagsekunstkring.nl

BEELDENDE KUNST

Leve de Schilderkunst!Sinds enkele jaren is er een hernieuwde belangstelling voor figuratieve schilderkunst. Voor de Kunsthal de aanleiding om een expositie te maken die zich concentreert op de verbeelding van de menselijke figuur. Leve de Schilderkunst! is een eerste overzicht van 21ste-eeuwse schilderkunst met werk van kunstenaars als Lucian Freud, Eric Fischl, Neo Rauch, Marlene Dumas, Philip Akkerman, Kiki Lamers en Michael Raedecker.

17 febr t/m 6 mei. Kunsthal, Museumpark, Rotterdam. Inl www.kunsthal.nl