nrc.nl/blogs

NRC.NL/BLOGS Otto Frank. Correspondent Freek Staps blogt over de correspondentie van Otto Frank. „Een paar weken geleden kwam een groep journalisten in opleiding uit Zwolle langs. De meest gestelde vragen? ‘Hoeveel stukjes moet je per week inleveren?’ (Staat niet vast, is afhankelijk van het nieuws.) ‘Kom je weleens correspondenten van andere media tegen?’ Dat is een mooie vraag. Zo nu en dan drinken we weleens wat samen, maar we verklappen elkaar niet waar we mee bezig zijn. (...) Vanochtend was de hele club weer bij elkaar. Ik zag correspondenten van het NOS Journaal, RTL Nieuws, 1Vandaag, De Telegraaf – en de rest was er vast ook. Vanwaar de samenscholing? Een joods onderzoeksinstituut maakte een pakketje brieven openbaar. Van Otto Frank, Annes vader. (...) Interessant detail was dat er ook een afgevaardigde was van de Anne Frank Stichting in Amsterdam. Ze was not amused over het hoog van de toren blazen van de Amerikanen.” www.nrc.nl/newyork A copy of the letter written by Otto Frank to his college friend Nathan Straus, dated April 30, 1941, in which he refers to his daughters and pleads for help emigrating to the U.S. is photographed, Wednesday, Feb. 14, 2007, in New York. Anne Frank's father sent desperate letters to friends and family in the United States pleading for financial assistance to help the family escape from the Nazi-occupied Netherlands, according to papers released Wednesday. The letters, along with documents and records from various agencies that helped people immigrate from Europe, were released by the YIVO Institute for Jewish Research. (AP Photo/Mary Altaffer)
NRC.NL/BLOGS Otto Frank. Correspondent Freek Staps blogt over de correspondentie van Otto Frank. „Een paar weken geleden kwam een groep journalisten in opleiding uit Zwolle langs. De meest gestelde vragen? ‘Hoeveel stukjes moet je per week inleveren?’ (Staat niet vast, is afhankelijk van het nieuws.) ‘Kom je weleens correspondenten van andere media tegen?’ Dat is een mooie vraag. Zo nu en dan drinken we weleens wat samen, maar we verklappen elkaar niet waar we mee bezig zijn. (...) Vanochtend was de hele club weer bij elkaar. Ik zag correspondenten van het NOS Journaal, RTL Nieuws, 1Vandaag, De Telegraaf – en de rest was er vast ook. Vanwaar de samenscholing? Een joods onderzoeksinstituut maakte een pakketje brieven openbaar. Van Otto Frank, Annes vader. (...) Interessant detail was dat er ook een afgevaardigde was van de Anne Frank Stichting in Amsterdam. Ze was not amused over het hoog van de toren blazen van de Amerikanen.” www.nrc.nl/newyork A copy of the letter written by Otto Frank to his college friend Nathan Straus, dated April 30, 1941, in which he refers to his daughters and pleads for help emigrating to the U.S. is photographed, Wednesday, Feb. 14, 2007, in New York. Anne Frank's father sent desperate letters to friends and family in the United States pleading for financial assistance to help the family escape from the Nazi-occupied Netherlands, according to papers released Wednesday. The letters, along with documents and records from various agencies that helped people immigrate from Europe, were released by the YIVO Institute for Jewish Research. (AP Photo/Mary Altaffer) Associated Press

Otto Frank. Correspondent Freek Staps blogt over de correspondentie van Otto Frank. „Een paar weken geleden kwam een groep journalisten in opleiding uit Zwolle langs. De meest gestelde vragen? ‘Hoeveel stukjes moet je per week inleveren?’ (Staat niet vast, is afhankelijk van het nieuws.) ‘Kom je weleens correspondenten van andere media tegen?’ Dat is een mooie vraag. Zo nu en dan drinken we weleens wat samen, maar we verklappen elkaar niet waar we mee bezig zijn. (...) Vanochtend was de hele club weer bij elkaar. Ik zag correspondenten van het NOS Journaal, RTL Nieuws, 1Vandaag, De Telegraaf – en de rest was er vast ook. Vanwaar de samenscholing? Een joods onderzoeksinstituut maakte een pakketje brieven openbaar. Van Otto Frank, Annes vader. (...) Interessant detail was dat er ook een afgevaardigde was van de Anne Frank Stichting in Amsterdam. Ze was not amused over het hoog van de toren blazen van de Amerikanen.”

www.nrc.nl/newyork

Assos. In hun verbouwde Mercedesvrachtwagen zijn Hans Beerekamp en Janine Prins afgereisd naar Assos. „Na twee nachten te hebben gebivakkeerd op de parkeerplaats van café Priamos bij de ruïnes van Troje wilden we maar weer eens een flink stuk rijden. Het werd maar een kilometer of honderd, maar wel met het spectaculairste natuurschoon dat we tot nu toe tegenkwamen. Janine fotografeerde als een mitrailleur met als resultaat honderdenveertig plaatjes. We selecteerden samen de beste twintig tot een stille road movie over de weg naar Assos, waar ooit Aristoteles woonde en Paulus preekte.” Bekijk foto’s op:

www.nrc.nl/ee