Nominaties bekend voor toneelprijs Theo d`Or

Amsterdam, 15 Febr. Er zijn liefst vier nominaties voor de Theo d`Or, de hoogste onderscheiding voor actrices. Dat heeft de jury van de VSCD-toneelprijzen bekendgemaakt. Ariane Schluter, die reeds twee keer eerder won, is genomineerd voor haar titelrol in Dienstmeid Zerline. Loes Luca voor haar vijf dubbelrollen in Moordwijven, Will van Kralingen voor haar koningin Elizabeth I in Maria Stuart, en Monique Kuijpers voor haar hoofdrol in Vrede van Keesen en Co. Voor de Louis d`Or, de mannelijke tegenhanger, zijn genomineerd: Dirk Roofthooft voor zijn rol als collaborerende toneelleider in Mefisto For ever; en Michel Pas voor de rol van clown in August August August. Voor de Arlecchino, de prijs voor de beste bijrol, is Reinout Bussemaker genomineerd,voor zijn rol in Vrede. Voor de Colombina, beste vrouwelijke bijrol, is Chris Nietvelt voorgedragen. Zij speelde Athene in Oresteia van NTGent. De jury van de VSCD Mimeprijs draagt de voorstelling While we were holding it together van Ivana Müller voor. In mei of juni volgt nog een tweede ronde nominaties, op 9 september worden de winnaars bekendgemaakt.