Nominatie Theo d`Or voor actrice Loes Luca

AMSTERDAM. De toneeljury van de Vereniging voor Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD) heeft onder anderen Loes Luca genomineerd voor de Theo d`Or, de beste vrouwelijke hoofdrol van het seizoen. Luca maakt kans op de belangrijkste toneelprijs voor een vrouw door haar rol in Moordwijven van KIK Productions. ”Luca verrast door de van haar bekende komische talenten te verrijken met mooi geserreerd toneelspel”, aldus de jury. Luca`s concurrentes zijn Ariane Schlüter voor de rol van Zerline in De Dienstmeid Zerline van Orkater, Will van Kralingen voor de rol van Elisabeth I in Maria Stuart door het Nationale Toneel en Monique Kuijpers voor haar rol van Vera in Vrede van Keesen&Co. Michael Pas werd voor zijn rol van August in August, August, August van De Paardenkathedraal genomineerd voor de Louis d`Or, de belangrijkste toneelprijs voor een man. Dirk Roofthooft is dankzij de rol van Kurt Köpler in Mefisto for ever van Het Toneelhuis zijn enige tegenkandidaat. Reinout Bussemaker is genomineerd voor de Arlecchino (beste mannelijke bijrol) voor zijn rol van Broes in Vrede van Keesen&Co en Chris Nietvelt voor de Colombina (beste vrouwelijke bijrol) voor haar rol van Athene in Oresteia van Toneelgroep Amsterdam en NTGent.