Expressionisten

Expressionisten De expositie Vincent van Gogh en het Expressionisme toont voor het eerst op grote schaal met 100 schilderijen en werken op papier de belangrijke invloed van Vincent van Gogh op Duitse en Oostenrijkse expressionisten als Ernst Ludwig Kirchner, Wassily Kandinsky, Richard Gerstl en Oskar Kokoschka. De expressionisten zagen in zijn pure, felle kleuren een confronterende directheid, die zij als basis namen voor hun eigen nieuwe kunst. Vincent van Gogh en het Expressionisme t/m 4 mrt Van Gogh Museum, P.Potterstr, Adam. Dag 10-18u, vr tot 22u. Wassily Kandinsky Straat in Murnau met vrouwen, 1908 Particuliere collectie, Courtesy Neue Galerie New York Van Gogh en het Expressionisme

De expositie Vincent van Gogh en het Expressionisme toont voor het eerst op grote schaal met 100 schilderijen en werken op papier de belangrijke invloed van Vincent van Gogh op Duitse en Oostenrijkse expressionisten als Ernst Ludwig Kirchner, Wassily Kandinsky, Richard Gerstl en Oskar Kokoschka. De expressionisten zagen in zijn pure, felle kleuren een confronterende directheid, die zij als basis namen voor hun eigen nieuwe kunst.

Vincent van Gogh en het Expressionisme t/m 4 mrt Van Gogh Museum, P.Potterstr, Adam. Dag 10-18u, vr tot 22u.