Eindelijk

Winter. Eindelijk, verzuchten New Yorkers. Allerhande klein leed komt bovendrijven. De ene groep heeft het moeilijk omdat de auto na de sneeuwstorm nog steeds verplaatst moet worden om vuilniswagens ruim baan te geven (lees hier een aanzienlijk aantal reacties uit stadsdeel Queens), anderen kunnen er weer niet over uit dat er nauwelijks sneeuwschuivers waren. En

sneeuw4.jpg
Winter. Eindelijk, verzuchten New Yorkers. Allerhande klein leed komt bovendrijven. De ene groep heeft het moeilijk omdat de auto na de sneeuwstorm nog steeds verplaatst moet worden om vuilniswagens ruim baan te geven (lees hier een aanzienlijk aantal reacties uit stadsdeel Queens), anderen kunnen er weer niet over uit dat er nauwelijks sneeuwschuivers waren.

En dan kan hond Bob die geëlektrocuteerd werd ook niet onvermeld blijven natuurlijk (met als saillant detail de mond-op-mondbeademing van Bobs dog-walker. Het was tevergeefs).

sneeuw5.jpg
sneeuw6.jpg

Al met al niet de bevroren neus-complicaties van collega Coen van Zwol te Moskou. Het gaat meer richting het Nederlandse weeralarm van vorige week. Want was dat echt nodig geweest? Weersveranderingen gewoon over ons heen laten komen, dat durven we steeds minder (lees er hier een over stuk uit de papieren krant van die dag).

Waar dat soort panische reacties over niks toe kan leiden? Laat de vorige keer dat hier een paar centimer sneeuw viel een waarschuwing zijn. De 24-uurs-’nieuws’zenders (als je Paris & Britney, weer & verkeer als nieuws beschouwt) bleven ons onwetende New Yorkers toen ongevraagde adviezen verstrekken:
• zorg dat je voldoende eten in huis hebt
• kleed je warm aan
• blijf zo mogelijk binnen.

sneeuw1.jpg
sneeuw9.jpg

Naschrift: hier nog even het stuk uit de papieren krant over Otto en Anne Frank.

    • Freek Staps