Death of Mr. Lazarescu

Death of Mr. Lazarescu Cristi Puiu’s The Death of Mr. Lazarescu is de beste film uit de hoopgevende nieuwe lichting van de Roemeense cinema. Met een tergende precisie volgen we de oude meneer Lazarescu in zijn tocht door de medische instituties. Aan het begin van de film voelt hij zich thuis niet zo lekker, aan het eind ligt hij kaalgeschoren te wachten op zijn lot. Het is een verhaal zonder poeha, ondanks de verwijzingen naar Dante en naar de bijbel. Regie: Cristi Puiu. Met: Ion Fiscuteanu, Luminita Gheorghiu. In: Filmmuseum, Amsterdam, later op tournee. scene uit de film Moartea domnului Lazarescu (2005) FOTO: Filmmuseum The Death of Mister Lazarescu The Death of Mr. Lazarescu Filmmuseum

Cristi Puiu’s The Death of Mr. Lazarescu is de beste film uit de hoopgevende nieuwe lichting van de Roemeense cinema. Met een tergende precisie volgen we de oude meneer Lazarescu in zijn tocht door de medische instituties. Aan het begin van de film voelt hij zich thuis niet zo lekker, aan het eind ligt hij kaalgeschoren te wachten op zijn lot. Het is een verhaal zonder poeha, ondanks de verwijzingen naar Dante en naar de bijbel.

Regie: Cristi Puiu. Met: Ion Fiscuteanu, Luminita Gheorghiu. In: Filmmuseum, Amsterdam, later op tournee.