Bot: signalen dat ik kon blijven

Demissionair minister Bot (CDA) vindt het ‘jammer’ dat hij niet door kan gaan als minister van Buitenlandse Zaken. „Ik had gehoopt te kunnen doorgaan”, aldus Bot (69), gisteren op weg voor een bezoek aan Servië en Kosovo.

„Tot voor kort waren er signalen dat het zou lukken”, aldus Bot. CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen, die het ministerschap van Bot overneemt, gold enige tijd als mogelijk minister van Economische Zaken. In dat geval had Bot kunnen blijven.

Bot meent in de drie-en-een-half jaar van zijn ministerschap „iets te hebben kunnen bewerkstelligen”. „Bovendien beschik ik, ook uit mijn diplomatentijd over een enorm netwerk, dat kan volgens mij een voortzetting van mijn ministerschap kunnen rechtvaardigen”. Maar Verhagen beschikt volgens Bot ook over „grote vaardigheden”. (NRC)

Meer over het nieuwe kabinet: pagina 4 en 5