Bond mag voetballer België niet schorsen

BRUSSEL. Een Belgische rechtbank heeft de voetbalbond (KBVB) verboden disciplinaire maatregelen te nemen tegen de voormalig Lierse-voetballers Marius Mitu, Laurent Fassotte en Igor Nikolovski. Mitu had een kort geding aangespannen tegen de bond die hem naar aanleiding van vermeende betrokkenheid bij een omkoopaffaire voor drie jaar wilde schorsen. Mitu was van mening dat de sancties die de KBVB tegen hem wilde nemen vanwege zijn betrokkenheid bij de fraudezaak rond de Chinees Ye, ingingen tegen het fundamentele recht op arbeid. Mitu wordt samen met andere voetballers verdacht van het vervalsen van voetbalwedstrijden. Het Hof van Beroep oordeelde dat de voetbalbond disciplinaire vervolging moet stopzetten zolang de strafrechtelijke procedure niet is afgerond.