Bled Number One

Bled Number One In Bled Number One keert Kamel (gespeeld door regisseur Rabah-Ameur-Zaïmeche zelf) terug naar zijn vaderland. Hij is Frankrijk uitgezet na een gevangenisstraf, maar in Algerije hoort hij ook niet meer thuis. Als een verstekeling in zijn eigen leven observeert hij een land dat ook hem vreemd, archaïsch, wreed, onbekend en poëtisch voorkomt en waar hij probeert te zoeken naar zijn roots. Regie: Rabah Ameur-Zaïmeche. Met: Rabah-Ameur-Zaïmeche, Meryem Serbah, Abel Jafri. In: Filmhuis, Den Haag; Lux, Nijmegen. scene uit de film Bled Number One (2006) FOTO: A-Film Back Home

In Bled Number One keert Kamel (gespeeld door regisseur Rabah-Ameur-Zaïmeche zelf) terug naar zijn vaderland. Hij is Frankrijk uitgezet na een gevangenisstraf, maar in Algerije hoort hij ook niet meer thuis. Als een verstekeling in zijn eigen leven observeert hij een land dat ook hem vreemd, archaïsch, wreed, onbekend en poëtisch voorkomt en waar hij probeert te zoeken naar zijn roots.

Regie: Rabah Ameur-Zaïmeche. Met: Rabah-Ameur-Zaïmeche, Meryem Serbah, Abel Jafri. In: Filmhuis, Den Haag; Lux, Nijmegen.