Beiroet herdenkt dood van Hariri

Beiroet herdenkt dood van Hariri Beiroet, 15 febr. Een aanhanger van de vermoorde Libanese sunnitische ex-premier Rafiq Hariri zit bovenop een lantarenpaal op het Plein van de Martelaren tijdens de herdenking van Hariri’s dood, twee jaar geleden. Naar schatting 300.000 mensen, vooral sunnitische, druzische en christelijke regeringsaanhangers, waren gisteren voor de herdenking naar het plein gekomen waar ballonnen met Hariri’s beeltenis waren opgelaten. De manifestatie verliep rustig, hoewel tevoren voor incidenten was gevreesd. Vlakbij het Plein van de Martelaren ligt immers het protestkamp van de fundamentalistisch-shi’itische organisatie Hezbollah, die samen met christelijke geallieerden het aftreden van de huidige regering eist. Honderden regeringsmilitairen waren ingezet om eventuele schermutselingen te voorkomen. Foto Reuters A supporter of assassinated former Prime Minister Rafik al-Hariri sits on a lamp post as blue balloons fly past at Martyrs Square during a mass rally in Beirut February 14, 2007. Around 300,000 Lebanese waving flags and blue balloons demonstrated in Beirut on Wednesday to honour al-Hariri, two years after the ex-premier's killing, and show support for the anti-Syrian government. REUTERS/ Sharif Karim (LEBANON)
Beiroet herdenkt dood van Hariri Beiroet, 15 febr. Een aanhanger van de vermoorde Libanese sunnitische ex-premier Rafiq Hariri zit bovenop een lantarenpaal op het Plein van de Martelaren tijdens de herdenking van Hariri’s dood, twee jaar geleden. Naar schatting 300.000 mensen, vooral sunnitische, druzische en christelijke regeringsaanhangers, waren gisteren voor de herdenking naar het plein gekomen waar ballonnen met Hariri’s beeltenis waren opgelaten. De manifestatie verliep rustig, hoewel tevoren voor incidenten was gevreesd. Vlakbij het Plein van de Martelaren ligt immers het protestkamp van de fundamentalistisch-shi’itische organisatie Hezbollah, die samen met christelijke geallieerden het aftreden van de huidige regering eist. Honderden regeringsmilitairen waren ingezet om eventuele schermutselingen te voorkomen. Foto Reuters A supporter of assassinated former Prime Minister Rafik al-Hariri sits on a lamp post as blue balloons fly past at Martyrs Square during a mass rally in Beirut February 14, 2007. Around 300,000 Lebanese waving flags and blue balloons demonstrated in Beirut on Wednesday to honour al-Hariri, two years after the ex-premier's killing, and show support for the anti-Syrian government. REUTERS/ Sharif Karim (LEBANON) REUTERS