7 redenen om uit te gaan

1 Uit eten met IENS

Gusto

Rotterdam, Schiedamse Vest 40Telefoon (010) 280 08 12Keuken open 12.00-14.30, 17.00-22.30, za-zo vanaf 17.00, ma geslotenItaliaans, gemiddelde prijs 3 gangen à la carte 21,50 euro Nieuwkomer

Nieuwe zaak van restaurant Oliva met een strak en eigentijds interieur. Gusto serveert naast klassieke antipasti, zoals een bruschetta en een ‘carpaccio Gasgone’ ook pasta’s als een spaghetti aglio olio e funghi en natuurlijk pizza! Door de open keuken en de transparante opbouw is de zaak erg gezellig. Ook de bediening is leuk en vriendelijk.

uitstekend | Gisteravond voor de eerste keer bij Gusto geweest. Leuke zaak, qua interieur, prijs, kwaliteit, bediening, kaart, visitekaart etc. Beslist een aanrader en voor mij zeker nog een tweede bezoekje waard. (31-01-2007 P. de W. te Rotterdam)

uitstekend | Het eten is bereid met klasse ingrediënten en met veel gevoel voor smaakverhoudingen en begrip van de klassieke Italiaanse keuken. Zo at ik hier een prachtige vitello tonnato – wat een vlees! – en een pizza gusto die z'n naam waar maakt. (18-01-2007 M. van der J. te Rotterdam)

Eet en recenseer mee via www.nrc.nl/iens

2 JAPANSE FILM

Appleseed

Amsterdam: Melkweg Cinema. Aanvang: 20.00u. Inl: www.melkweg.nl

Een utopische stad van vreedzame en gelukkige mensen, gecreëerd aan het einde van de Derde Wereldoorlog, wordt verstoord door een vrouwelijke strijder Deunan Knute. De gelukkige burgerij van Olympus blijkt echter voor het merendeel uit klonen te bestaan. Deze Bioroids zoeken naar een computerprogramma dat ze in staat stelt zich voort te planten, waardoor de onbetrouwbare mensheid helemaal overbodig wordt. Deunan probeert hier een stokje voor te steken. Met denderende robotgevechten en spectaculair camerawerk. Regie: Shinji Aramaki, Japan 2004, 106 minuten

3 DANS

DWA Dansstorm

Rotterdam: Lantaren/Venster. Tijd: 20.30u. Inl: www.lantaren-venster.nl

Anarchistas van Gabriella Maiorino is een studie naar de grenslijnen tussen individualiteit en het deel uitmaken van een groep. In hoeverre moet de persoonlijkheid zich aanpassen om met de anderen te kunnen communiceren? En hoe komen beslissingen tot stand? Is dit nog steeds mogelijk als er geen regels en sociale rollen zijn? Het duet Plugged van Giulia Mureddu gaat over angst, afhankelijkheid en machteloosheid. Wanneer je in een extreme levensomstandigheid verkeert, heb je geen controle meer over je leven. Plugged verkent de grenzen tussen structuur en improvisatie.

4 Muziek

Playlab

Den Haag: Paard van Troje. Aanvang: 21.00u. Inl: www.paard.nl

In Paard van Troje vindt vanavond een aflevering van Playlab plaats, waarbij muzikanten elkaar ’s middags voor het eerst ontmoeten en ’s avonds een concert geven. Robert Jan Stips, van The Nits, Golden Earring en Supersister, zijn ditmaal uitgenodigd om de sessie te leiden. Aan dit éénmalig concert doen mee: gitarist Selwin Slop, bassist Martijn Schaepman, drummer Lesley Strik en saxofonist Pim. De overige Haagse Playlab data zijn: 15 maart en 26 april.

5 FOTOGRAFIE

Paul de Nooijer: Zoete Paradijs

Apeldoorn: CODA Museum. T/m 1 april, donderdags geopend tot 20.30u. Inl: www.coda-apeldoorn.nl

Fotograaf en filmer Paul de Nooijer (1943) kan het best worden omschreven als een pionier van de beeldbewerking en een grootmeester in optische illusies. Lang voordat beeldbewerking via de computer voor iedereen bereikbaar werd, pionierde De Nooijer al met het manipuleren van foto’s en films. De tentoonstelling Zoete Paradijs. Foto’s en films van Paul de Nooijer geeft een overzicht van 40 jaar fotografie en film van De Nooijer.

6 NACHTSYMPOSIUM

Werken/leven tijdens de nacht

Eindhoven: Auditorium van de Technische Universiteit (TU/e). Tijd: 23.00-6.30u. Inl: www.solg.nl/

De mens is een dagdier die zich door de steeds sneller ontwikkelende 24-uurs maatschappij verplicht heeft ook tijdens de nacht wakker te zijn en te presteren. Vannacht worden resultaten van onderzoek en nieuwe technieken gepresenteerd. Aan de orde komt onder meer de invloed van licht bij het leveren van prestaties tijdens de nacht en ook voeding en beweging. Het nachtsymposium is bedoeld voor mensen die ’s nachts werken, arbo-deskundigen, bedrijfsartsen en studenten maar andere belangstellenden zijn ook welkom.

7 RADIO SALON

Een avond over radio & internet

Amsterdam: Mediamatic, Post CS-gebouw, begane grond. Tijd: 18.00-23.00u. Inl: www.mediamatic.net

Lotte Meijer presenteert Wifio, een apparaat waarmee je kunt ‘luisteren’ naar internetverkeer. Ook te gast zijn de bedenkers van bSites, een meta search engine die informatie verzamelt over de muziek die je afspeelt op je pc. Klaas Kuitenbrouwer presenteert de resultaten en Nathalie Bruys en Sasker Scheerder maken een live radio mix met het geluidsspoor van de dialogen tussen inbellers en avatars van The Girlfriend Experience.