Zelfmoordaanslag tegen Geert Wilders beraamd

Den Haag, 14 febr. Tweede Kamerlid Geert Wilders is vorige week bedreigd met een zelfmoordaanslag. Twee jongemannen zouden het plan hebben om Wilders neer te schieten en vervolgens een busje vol explosieven bij de politicus tot ontploffing te brengen. Daarbij moesten ”veel onschuldigen omkomen in de enorme chaos”. Dat blijkt uit de aangifte die Wilders bij de politie Haaglanden heeft gedaan. Een waarschuwing voor de geplande aanslag in Den Haag of Amsterdam kwam eind vorige maand binnen via Meld Misdaad Anoniem. Deze week is via dat meldpunt een soortgelijke, maar minder gedetailleerde doodsbedreiging geuit. De daders zouden de explosieven hebben verkregen via een contact bij het leger. De daders zijn volgens de melder geen fundamentalisten, maar willen ”gewoon wraak”.