World66

Maak je eigen kaart op World66

Reizigers zijn de beste bron van reisinformatie. Dat is het motto van World66, een Amerikaanse open source website over reizen. Reizigers uit de gehele wereld schrijven over de plaatsen waarvan zij houden, de hotels waar zij graag verbleven en de restaurants waar zij aten. Elk onderdeel van de website kan worden aangepast door de bezoekers van de site. Klik op ‘edit’ en voeg een stad toe of slechts een cafeetje. Of verbeter een foutje. De bezoekers van World66.com schreven inmiddels ruim 115.000 artikelen over bijna 50.000 bestemmingen. Bijzonder zijn de interactieve toepassingen in de rubriek MyWorld66. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld een wereldkaartje laten maken met rood gekleurd de landen die zij ooit bezochten. De kaart zet je met de aangeleverde html-code eenvoudig op je eigen (reis)blog. Er zijn soortgelijke toepassingen voor Europese landen en Amerikaanse staten. Ook handig: een reisgids voor je eigen site.

Maak een eigen wereldkaart op www.world66.com