Titel reuzenslalom voor Nicole Hosp

Nicole Hosp heeft gisteren bij de WK skiën in het Zweedse Åre goud gewonnen op de reuzenslalom. De Oostenrijkse realiseerde met 2.31,72 de beste tijd over de twee manches.

Anja Pärson, al goed voor drie titels bij de WK, kwam in de tweede manche ten val. Na de eerste afdaling stond de Zweedse titelverdedigster nog als zevende geklasseerd. Ze raakte uit balans en gleed op haar buik naar beneden. De favoriete raakte niet geblesseerd.

Op de reuzenslalom bij de mannen realiseerde de Zwitser Daniel Albrecht vanmorgen in de eerste manche de snelste tijd, de Fransman François Bourque staat tweede, de Zwitser Marc Berthod derde en de Amerikaan Bode Miller zesde. Vanavond volgt de tweede manche. De 23-jarige Nicole Hosp, bij de afdaling nog derde, zorgde voor de eerste titel voor Oostenrijk. Bij kunstlicht finishte ze met een voorsprong van 0,85 op de nummer twee, de Zweedse Maria Pietilae-Holmner. Derde werd Denise Karbon uit Italië. Met een race vol risico’s maakte Hosp in de tweede manche haar achterstand goed op de Amerikaanse olympisch kampioene Julia Mancuso. Ze omschreef haar tweede manche als de beste in haar loopbaan.