Thomas Dekker behaalt eerste zege seizoen in Mallorca

MIRADOR DES COLOMER, 14 febr. Thomas Dekker heeft gisteren voor Nederlands wielersucces gezorgd in de Challenge Mallorca, een serie koersen op het eiland. Dekker won de lastige derde rit door de Rus Vladimir Goesev en de Spanjaard Alberto Fernandez te verslaan. Op de eerste dag van de vijfdaagse was de Raboploeg ook al succesvol geweest; toen won de Spaanse sprinter Oscar Freire. Dekker won met zijn zege, zijn eerste dit seizoen, de Trofeo Pollença.

De Zesdaagse van Hasselt is gewonnen door het Zwitserse wielerduo Bruno Risi en Franco Marvulli. Het tweetal finishte vannacht met negen punten meer dan de Belg Iljo Keisse en de Italiaan Marco Villa. Als derde, op liefst zes ronden, eindigden de Belg Dimitri de Fauw en de Zwitser Alexander Aeschbach. Danny Stam en Robert Slippens werden vierde, ook op zes ronden. Slippens maakte in Hasselt zijn rentree, nadat hij eind augustus in een wegwedstrijd hard onderuit was gegaan. Daar hield hij tien gebroken ribben, een gebroken sleutelbeen en een geperforeerde long aan over.