Schild voor zwakken

Ank Bijleveld-Schouten (midden) SANERING ASBESTWEGEN Vandaag is in Overijssel het officiele startsein gegeven voor de saneringsregeling asbestwegen. Staatssecretaris Pieter van Geel was in Goor aanwezig bij de ondertekening van de Bestuursovereenkomst. Na de ondertekening bezocht de staatssecretaris samen met gedeputeerde H.J.Nap en burgemeester Bijleveld van Hof van Twente diverse landgoederen en agrarische wegen die met asbest zijn vervuild.
Ank Bijleveld-Schouten (midden) SANERING ASBESTWEGEN Vandaag is in Overijssel het officiele startsein gegeven voor de saneringsregeling asbestwegen. Staatssecretaris Pieter van Geel was in Goor aanwezig bij de ondertekening van de Bestuursovereenkomst. Na de ondertekening bezocht de staatssecretaris samen met gedeputeerde H.J.Nap en burgemeester Bijleveld van Hof van Twente diverse landgoederen en agrarische wegen die met asbest zijn vervuild. Dijkstra bv

De overstap van Ank Bijleveld-Schouten (IJsselmuiden, 1962)van de Tweede Kamer naar Twente was onverwacht. Ze stond bij de verkiezingen van 1998 op de tweede plaats achter lijsttrekker Jaap de Hoop Scheffer. Ministeriabel, maar toen het Paars II werd solliciteerde Schouten naar de functie van burgemeester van de gemeente Hof van Twente, een nieuw product van gemeentelijk herindeling. „Het is voor iedereen goed om eens de verschillende lagen in het bestuur te bekijken”, zei ze bijna een jaar geleden. „Zo zie je de gevolgen van beleid van dichtbij.”

Nu wordt ze staatssecretaris van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties

Ank Bijleveld was van 1989 tot 2001 lid van de CDA-fractie van de Tweede Kamer. Ze hield zich met name bezig met sociale zaken, gezinszaken, en de Nederlandse Antillen.

Ank Bijleveld komt uit een katholiek CDA-gezin. Vader, beroepsmilitair, richtte in Wijchen een CDA-afdeling op, moeder was actief in het CDA-vrouwenberaad. Een schild voor de zwakken zijn is, zo zegt Bijleveld, het CDA-ideaal dat haar het meest aanspreekt. Ze was kritisch over het sociaal beleid van het vorige kabinet Balkenende. „Van meedoen, meer werk, en minder regels komt nog maar weinig terecht”, zei Bijleveld in 2004 toen ze werd benoemd als plaatsvervangend kroonlid van de SER.