Resultaten van biotechnologiebedrijf Crucell vallen tegen

Rotterdam. Biotechnologiebedrijf Crucell heeft beleggers onaangenaam verrast met tegenvallende resultaten. Het aandeel Crucell daalde gisteren na de presentatie van de jaarcijfers met 7 procent. Crucell maakte een verlies over het vierde kwartaal bekend van 24,9 miljoen euro. Analisten hadden gerekend op een kleine winst. Oorzaak was vooral een afschrijving van 30,4 miljoen euro. Het bedrijf heeft de ontwikkeling van een vaccin in Zwitserland moeten stopzetten en twee fabrieken moeten sluiten. Ook de omzet viel volgens analisten tegen. Deze bedroeg in het vierde kwartaal 76 miljoen euro, terwijl zij op meer dan 80 miljoen hadden gerekend. Over heel 2006 leed Crucell 87,6 miljoen euro verlies, op een omzet van 140,9 miljoen euro. Zowel verlies als omzet was hoger dan in het jaar ervoor.