Radio Voorkeur

Desmet live. Gesprek met de Turkse journalist Ozkan Gölpinar over de conferentie Welingelichte kringen waarin de rol van journalisten met een niet-Nederlandse achtergrond in het buitenland aan de orde komt. Verder vertelt Herman Divendal van Association Internationale de Défense des Artistes (AIDA) over kunstenaars die wegens hun kunst in hun land bedreigd, gevangen of uitgewezen worden. Radio 5, 18.02-19.50u.

De avonden. O.a. amateurhistoricus Bert Natter over Rembrandts ‘Het Joodse bruidje’ en zijn theorie over de duiding van het werk. Concertzender, 20.03-22.00u.

Hoe?Zo! Aandacht voor de vraag of een foto van een kankergezwel of doodgeboren embryo op een pakje sigaretten moet worden afgedrukt. Gerjo Kok, hoogleraar psychologie, en Carel Jansen, hoogleraar bedrijfscommunicatie, over de vraag of dit soort afbeeldingen mensen van roken afhoudt. Radio 5, 21.03-22.00u.

Casa luna. Directeur van woningcorporatie Habion John Vrije praat over ouderen die niet in een bejaardenhuis of verzorgingsflat. willen. Radio 1, 0.04-0.45u.