Peter Paul de Vries weg als voorzitter bij VEB

Peter Paul de Vries stapt in oktober op als directeur van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). Dat maakte hij vanochtend bekend.

De Vries (39), die sinds 1995 in functie is, zegt „verzuring” te willen voorkomen. Hij ambieert geen functie in het bedrijfsleven, maar wil wellicht actief blijven „in de beleggingsindustrie”.

De VEB groeide onder De Vries uit tot een voorname belangenvereniging voor particuliere beleggers. Met inmiddels ruim 40.000 leden strijdt De Vries op twee fronten. In algemene zin voor goed en transparant bestuur bij beursgenoteerde bedrijven. Hij was medearchitect van de code-Tabaksblat voor goed ondernemingsbestuur.

Op individueel niveau bond De Vries geregeld de strijd aan tegen excessieve beloningen en voor hogere uitkeringen aan aandeelhouders. Hij speelde een rol in rechtszaken tegen World Online en in de schikkingen bij Ahold en Dexia. De VEB bemoeit zich op dit moment actief met het onderzoek naar beleggingsverzekeringen.

activist: pagina 19

Rectificatie / Gerectificeerd

De kop Peter Paul de Vries weg als voorzitter bij VEB (14 februari, pagina 1) is onjuist. De Vries stopt als directeur van de Vereniging van Effectenbezitters.