nrc.nl/blogs

NRC.NL/BLOGS Feestje. Marcel Haenen, correspondent vanuit Latijns-Amerika, schrijft op zijn weblog over een feestje in de Boliviaanse hoofdstad Santa Cruz dat hij bezocht. „Geheel conform de tijdgeest van regionale integratie komen de Latinogasten uit diverse landen. Er is veel zelf meegenomen drank: rum, cola en wijn. En na vrijwel elke slok moet er worden getoast. Dat laatste is een serieuze aangelegenheid. Elke keer als het glas wordt geheven, moet je de mensen om je heen diep in de ogen kijken. ‘Als je dat niet doet, komt er een vloek over je heen. Dan heb je zeven jaar lang slechte seks’, fluistert mijn Boliviaanse buurvrouw in mijn oor. Niets aan de hand dus. Tot de Peruaanse gasten binnenkomen. Die hebben een gitaar meegenomen en beginnen al vrij snel luidkeels te zingen.” www.nrc.nl/tango

Parel van Hamburg. Sportredacteur Guus van Holland blogt over voetbalclub Hamburger SV. Voor de club van Rafael van der Vaart, Joris Mathijssen en Nigel de Jong dreigt dit jaar degradatie. Van Holland schrijft over de wedstrijd tegen Borussia Dortmund die hij bezocht. „Lallend gaan de dronkemannen het stadion binnen, op zoek naar spanning, vermaak en saamhorigheid. HSV tegen BVB, twee Traditionsvereine met een immense aanhang. Eeuwige rivaliteit staat hoog in het vaandel. Ik kijk ernaar en denk: dronken? Waar heb ik dat meer gezien bij een voetbalwedstrijd? Maar zelden zo veel als hier, op deze koude zaterdagmiddag in het Volkspark van Hamburg.” Lees een interview met Günter Netzer, oud-manager van HSV, en over de wedstrijd op:

www.nrc.nl/sportblog

Feestje. Marcel Haenen, correspondent vanuit Latijns-Amerika, schrijft op zijn weblog over een feestje in de Boliviaanse hoofdstad Santa Cruz dat hij bezocht. „Geheel conform de tijdgeest van regionale integratie komen de Latinogasten uit diverse landen. Er is veel zelf meegenomen drank: rum, cola en wijn. En na vrijwel elke slok moet er worden getoast. Dat laatste is een serieuze aangelegenheid. Elke keer als het glas wordt geheven, moet je de mensen om je heen diep in de ogen kijken. ‘Als je dat niet doet, komt er een vloek over je heen. Dan heb je zeven jaar lang slechte seks’, fluistert mijn Boliviaanse buurvrouw in mijn oor. Niets aan de hand dus. Tot de Peruaanse gasten binnenkomen. Die hebben een gitaar meegenomen en beginnen al vrij snel luidkeels te zingen.”

www.nrc.nl/tango