Nicole Hosp redt bij WK op reuzenslalom eer van Oostenrijk

Rotterdam. Nicole Hosp heeft bij de WK skiën de eer gered voor Oostenrijk. Ze veroverde gisteravond in het Zweedse Åre de wereldtitel op de reuzenslalom, het onderdeel waarop ze ook het klassement om de wereldbeker aanvoert. Na de eerste run, waarin de Amerikaanse olympisch kampioene Julia Mancuso de snelste was, eindigde de 23-jarige Hosp met de Zweedse Anna Ottossan op een gedeelde vierde plaats. In haar tweede run was Hosp veruit de snelste. Maria Pietilä-Holmner uit Zweden won zilver, de bronzen medaille was voor de Italiaanse Denise Karbon. De Zweedse Anja Pärson, die voor eigen publiek al drie wereldtitels bij elkaar had geskied, kwam in de tweede run ten val. Oostenrijk had tot het begin van de tweede week nog geen gouden medaille gewonnen bij het WK. Vandaag staat de reuzenslalom bij de mannen op het programma.