Mp3-speler voor moderne muzikanten

MP_GT1_angle_1.jpgMp3-spelers lijken inmiddels wel een beetje uitgeëvolueerd. Maar een speciale speler voor muzikanten, dat is een ander verhaal. De Tascam MP-GT1 is een verrassend apparaatje dat de toonhoogte van een liedje kan aanpassen (zodat je je gitaar niet hoeft te stemmen) en de snelheid van een nummer kan terugschroeven zonder de toonhoogte te veranderen. Dat laatste is handig als je een snelle solo wilt oefenen. Nog beter: je kunt passages in een loop (herhaling) zetten en zo lastige licks uitzoeken.

In principe is de Tascam geschikt voor alle muzikanten. Maar wat de MP-GT1 tot een typisch gitaristenproduct maakt, zijn de ingebouwde digitale effecten. Daarmee mix je het signaal van je gitaar naadloos in het na te spelen liedje, zonder dat er grote versterkers bij komen kijken. Er zit zelfs een soort karaoke-stand op dat het bestaande gitaarsignaal naar de achtergrond drukt, zodat niet Slash, maar jij de solo van November Rain speelt. (klik hier voor een gruwelijke midi-versie)
Dat alles, samen met 1 GB geheugen (240 liedjes) en een ingebouwde metronoom en een stemapparaat, zit in een verpakking van 220 gram en is vanaf eind deze maand te koop. Prijs: nog niet bekend.

Meer foto’s op de Tascam-site

    • Marc Hijink