Kunstbeurs Art Rotterdam is succesvol verlopen

Rotterdam, 14 febr. De achtste editie van kunstbeurs Art Rotterdam, die maandag na vier dagen eindigde, is succesvol verlopen. Het bezoekersaantal is ten opzichte van vorig jaar met tien procent toegenomen tot 11.000. Vrijwel alle galeriehouders zijn tevreden over de verkoop en willen volgend jaar weer een plaats op de beurs. Inge Hardeman van nieuwkomer Galerie Gabriel Rolt zegt dat al voor het eigenlijke begin van de beurs op de preview al veel verkocht werd. Vooral galeries uit België deden goede zaken. Lisa Oppenheim, winnaar van de Illy-prijs voor veelbelovend jong talent, heeft al haar werk op de beurs verkocht. Opvallend veel werk was verkrijgbaar in kleine of wisselende formaten. Reflex Gallery bijvoorbeeld verkocht veel fotografie van de Japanse kunstenaar Araki. Zijn polaroids leverden 650 euro op, de grotere kleurenfoto`s en zwart-witfoto`s 2.800 euro. David Lachapelle`s Pietà, een fotowerk met Courtney Love, is verkocht voor 8.000 euro. De particuliere markt van verzamelaars groeit, merkte Ron Mandos van Ron Mandos Gallery: ”Er is fiftyfifty verkocht aan bedrijven en particulieren. Dat is een positieve ontwikkeling voor kunstenaars.” Art Rotterdam begint dit jaar een tweede beurs, speciaal voor sieraden, glas, design en toegepaste kunst. Object Rotterdam is, van 10 tot 16 juni, eveneens in Las Palmas.