Kranten winnen rechtszaak tegen Google News

Brussel. Een aantal Franstalige Belgische kranten heeft een rechtszaak tegen het Amerikaanse bedrijf Google gewonnen. Volgens de rechter in Brussel maakt Google inbreuk op het auteursrecht omdat in het geheugen van Google News, een site die actuele informatie van nieuwsbronnen in een verzameling links biedt, ook berichten worden aangeboden die bij de kranten die deze artikelen hebben gepubliceerd niet langer gratis zijn, maar in het betaalde archief zitten. Google had als verdediging aangevoerd dat Google News slechts een zoekmachine is die doorverwijst naar andere websites en geen portalsite die zelf informatie aanbiedt.De Brusselse rechtbank verbood Google vorig jaar september ook al om te verwijzen naar artikelen, op straffe van een dwangsom van 1 miljoen euro per dag. Google ging tegen deze uitspraak in beroep.

Bezoek de Nederlandse versie van Google News op:http://news.google.com