Korte film `Raak` wint Gouden Beer op festival Berlijn

AMSTERDAM, 14 FEBR. De Nederlandse korte film Raak van Hanro Smitsman heeft een Gouden Beer gewonnen op het internationale filmfestival van Berlijn. De jury sprak bij de toekenning gisteren over een briljante productie, die grote thema`s als liefde, woede en vertwijfeling met veel humor behandelt. Raak vertelt in negen minuten het verhaal van een jongetje dat een auto-ongeluk veroorzaakt door een steen van een viaduct te gooien. Aanvankelijk lijkt deze agressieve daad totaal uit het niets te komen, maar als het verhaal van de twee inzittenden van de verongelukte auto verteld wordt, blijkt dit ongeval een gevolg van woede, verdriet en te laat uitgesproken spijtbetuigingen. Raak is vanavond te zien op Nederland 2 en online op de site van de NPS.