Jeugdspeler Donald wellicht in basis Ajax

BREMEN. Met nog maar twee authentieke verdedigers moet Ajax voorkomen dat Werder Bremen vanavond een voorschot neemt op een plaats bij de laatste zestien clubs in het UEFA-Cuptoernooi. Uitgerekend in het duel met de meest scorende club van de Bundesliga mist Ajax drie echte verdedigers. George Ogararu is geschorst. Zdenek Grygera en Thomas Vermaelen zijn geblesseerd. Trainer Henk ten Cate kan ook al geen beroep doen op de geblesseerde Urby Emanuelson (vaak linksback) en Edgar Davids. Van de vaste verdedigers heeft de oefenmeester van Ajax alleen nog de beschikking over John Heitinga en Jaap Stam. Bij een gebrek aan alternatieven voegde Ten Cate nog drie jeugdspelers aan zijn selectie toe. Mitchell Donald (18), Vurnon Anita (17) en Gregory van der Wiel (19) reisden met de A-selectie mee naar Bremen. De kans is groot dat Donald tegen Werder Bremen zijn officiële debuut in het eerste elftal van Ajax maakt.